fbpx
Terug naar Cases         |  

IJF – JUDO IN SCHOOLS

Casenaam

IJF Judo in Schools

Opdrachtgever

International Judo Federation

Vraag

Kunnen jullie een strategie ontwikkelen om wereldwijd nationale federaties te helpen met de opzet van een schooljudo programma op basisscholen?

Doelgroep

Nationale judofederaties (wereldwijd)

Idee

De uitdaging was om van IJF Judo in Schools een uniform en sterk product en merk te maken. Wij hebben dit gedaan door een franchiseformule, waarbij wij Schooljudo.nl als blauwdruk hebben gebruikt. De nationale federaties zijn in dit geval de franchisenemers. Wij bieden hen vanuit een centrale support unit tools aan waardoor er internationaal sterke judoprogramma’s opgezet kunnen worden. Een uniform en hoog kwalitatief en aantrekkelijk product staat hierbij centraal dat in elk land hetzelfde wordt gezien, ondanks cultuur verschillen.

Resultaat

IJF Judo in Schools is inmiddels aanwezig in 45 landen. Jaar 1 stond in het teken van het opzetten van de methodiek rondom de waarden van judo en het onboarden van federaties. Er is een stappenplan voor landen, er is een nieuw beeldmerk ontwikkeld en er zijn guidelines, online sessies en seminars ontwikkeld en gegeven. Een aantal cijfers op een rijtje:

Meer dan 450 deelnemende basisscholen


453 judo leraren onder contract


Een kleine 24.759 judogi verspreid


386.326 kinderen bereikt


Meer dan 700 media uitingen op nationaal en lokaal niveau

Media

Bekijk meer werk

Typ en druk op Enter om te zoeken