fbpx
Terug naar News         |  

04-12-2020  |  2Basics

STAGE LOPEN IN CORONATIJD

Maak kennis met… Joe Scholma & Lorenzo Franke

Joe en Lorenzo zijn inmiddels een aantal maanden aan boord bij 2Basics. Zij versterken ons team als (esports) stagiairs. In coronatijd gaat dat anders dan anders. Hoe ervaren zij hun stage bij 2Basics?

Eerst nog een korte introductie. Joe Scholma is derdejaars student International Business Studies en woont in Groningen. Hij is al jaren actief bezig met esports. Tijdens de corona tijd heeft hij zich verdiept in de streaming wereld. En in de nieuwe kansen die deze tijd met zich meebrengt in de (online) wereld. 2Basics past Joe als een jas: “Er zijn weinig bedrijven die zo op de hoogte zijn van nieuwe ontwikkelingen rondom esports en streamingdiensten.” Wat verder leuk is om te weten over Joe: Hij heeft – net zoals velen bij 2Basics – een koffieverslaving. Daarnaast komt hij na zijn studie het liefst permanent in Haarlem wonen om aan de slag te gaan bij 2Basics!

Lorenzo is vierdejaarsstudent bedrijfskunde in woont in Leidschendam. Hij is gek op fitnessen en gaat (normaalgesproken) graag uit. Als het even kan zit hij graag met vrienden op een terras of in een barretje. Verder kijkt hij graag tv of naar Netflix, en gamet hij. Lorenzo drinkt dan weer geen koffie maar compenseert dat met zijn liefde voor chocomelk. En om in de categorie van voedsel te blijven: Hij zou graag een keer willen eten met Gordon Ramsey.  Wie weet kan Gordon zijn kookvaardigheden naar een hoger niveau tillen!

Stage lopen in coronatijd

Het Coronavirus heeft op bijna alle dagelijkse routines impact. Dingen die je normaal zonder na te denken deed, zijn in deze tijd niet meer vanzelfsprekend. Dit geldt ook voor het stage lopen en dan met name het werken op kantoor. Maar ondanks dat deze coronatijd niet de leukste en makkelijkste periode is om stage te lopen, zijn de heren positief.

Van negen tot 5 op kantoor
Lorenzo en Joe hadden het voordeel dat hun stage begon toen de crisis dusdanig onder controle was, dat er op kantoor kon worden gewerkt, al zij het beperkt. Lorenzo: “Ik heb tijdens de eerste maand van mijn stage face to face kennis kunnen maken met al mijn collega’s en ik heb ondervonden hoe het voelt om van negen tot vijf op kantoor te werken. Ook ben ik toen enthousiast ingewerkt door mijn stagebegeleidster Nelleke Rensink en kreeg ik hulp van andere collega’s. Dat was erg belangrijk voor mij omdat er voor mij grote verschillen zijn tussen het HBO en het daadwerkelijke werken.’’

Voordelen van coronatijd
Er zijn gelukkig ook voordelen te bedenken van de coronatijd. Zo vertelt Joe: “Hoe gezellig ik het ook vind om op kantoor met iedereen aan het werk te zijn, ik moet eerlijk toegeven dat ik mij thuis in sommige gevallen beter kan concentreren. Deze periode geeft mij de mogelijkheid, aangezien ik zelf niet uit Haarlem kom, om voor een paar weekjes weer in de buurt van familie en vrienden te blijven. Het scheelt ook dat er elke dag online meetings staan gepland. Zo wordt toch het groepsgevoel en de motivatie behouden.”

Successen vieren
Wat de heren extra leuk vinden aan 2Basics is dat resultaten worden behaald en worden gevierd als team. Het beste voorbeeld hiervan voor Lorenzo, was toen 2Basics de San Accent voor Domino’s wist binnen te slepen. “Hoewel ik deze gebeurtenis alleen online kon volgen en ondanks dat ik zelf helemaal niet aan het winnende project had meegewerkt, voelde ik me toch trots door dit moment.”

Toch nog op kantoor?
Kortom: de Coronacrisis heeft voor veel uitdagingen gezorgd maar de situatie levert ook creatieve, leuke en nieuwe oplossingen op! Daar zijn de heren het mee eens: “Het is jammer dat er nu vanaf huis moet worden gewerkt, maar tot nu toe zijn er gelukkig nog steeds mooie momenten. Toch hopen we voor het einde van onze stage nog terug te komen op kantoor. Dat is toch het gezelligst,” besluit Lorenzo.

Typ en druk op Enter om te zoeken