fbpx
Terug naar eSports         |  

2BASICS HELPT SANQUIN OP JACHT NAAR GAMERS’ #MYFISRTBLOOD

2Basics is enorm trots op de rol die we hebben gespeeld bij het tot stand brengen van een unieke samenwerking tussen Sanquin en Riot Games, uitgever van de grootste game ter wereld League of Legends. Het officiële persbericht:

Sanquin, verantwoordelijk voor de Nederlandse bloedvoorziening, is per direct een bijzondere actie gestart om nieuwe donors te werven. Onder de campagnetitel #myfirstblood richt Sanquin op gamers om een nieuwe doelgroep en nieuwe generatie aan te spreken als bloeddonor. Daar vraagt de leeftijdsopbouw van het donorbestand van Sanquin om. Sanquin krijgt hulp van Riot Games – de producent van de grootste game ter wereld League of Legends – en influencers in de game-wereld. Tijdens de Europese Kampioenschappen van League of Legends (begin september) krijgt Sanquin unieke zichtbaarheid in de game, die door honderdduizenden Nederlandse gamers wordt gespeeld en bekeken.

Campagne #myfirstblood

Het haakje is snel gevonden: voor een bloeddonor is de eerste keer bloed geven een belangrijk moment en dat is first blood voor de gamers van het spel League of Legends ook.

Met de hulp van gamende donors en gamende patiënten, League of Legends topspelers en influencers wordt de game-community gemotiveerd om ook real life te gaan voor een first blood. Niet om hun eigen spel te winnen, maar om anderen te helpen bij de strijd van hun leven. Gamers die zich aanmelden voor een eerste afspraak bij Sanquin ontvangen na de afspraak een League of Legends-skin, een waardevol bedankje voor hun #myfirstblood bij Sanquin, namens Riot Games.

De campagne #myfirstblood start per direct en loopt door tot en met het najaar van 2018. Het hoogtepunt van de campagne vindt plaats in het Europese finaleweekend op 8 en 9 september in Madrid. Deze zogenaamde EU LCS Summer Split is het best bekeken esports-evenement in Europa.

Voor de Nederlandse fans biedt Sanquin de primeur van een Nederlandse livestream met de wedstrijden, interviews vanuit de Palacio Vistalegre Arena in Madrid en analyses in de Rotterdamse studio. In het programma wordt ook aandacht besteed aan het belang van first blood en de oproep van Sanquin.De #myfirstblood-campagne met Riot Games is een unieke esports-samenwerking om de game-community, die vooral bekend staat omdat zij hecht is, maar ook heel veel maatschappelijk-geëngageerde gamers telt, te mobiliseren voor een maatschappelijk doel.

Nieuwe generaties donors
Sanquin redt én verbetert jaarlijks de levens van 30.000 mensen. Dat kan de verantwoordelijke organisatie voor de Nederlandse bloedvoorziening alleen met de hulp van honderdduizenden donors. Sanquin richt zich op nieuwe doelgroepen om de continuïteit van de bloedvoorziening ook in de toekomst te garanderen.

Vanaf vandaag is de website www.myfirstblood.nl live, vanaf 1 september kunnen gamers zich aanmelden als myfirstblood-donor op de website.

Over Riot Games
Riot Games is de uitgever van het spel League of Legends, al jaren een van de meest gespeelde en bekeken spellen in de wereld, met meer dan 100 miljoen actieve spelers per maand. Met de samenwerking met Sanquin draagt Riot bij aan een maatschappelijk relevant doel, wat nu voor het eerst in Nederland in de praktijk wordt gebracht. Bij succes is het denkbaar dat dit ook in andere landen navolging zal krijgen.

Bekijk meer news en blogs

Typ en druk op Enter om te zoeken