fbpx
Terug naar News         |  

17-12-2020  |  2Basics

4 VRAGEN AAN KIM OVER HAAR STUDIE GEDRAGSVERANDERING

“Het is zo belangrijk om echt een goed begrip van je doelgroep en doelgedrag te hebben. Om te weten waar mensen staan en wat zij ervaren.”

 

Kim kijkt vanuit haar wetenschappelijke achtergrond graag met een analytische blik naar onze projecten. Ze wilde dit graag een stapje verder brengen en volgde naast haar werk bij 2Basics een postacademische opleiding. Naast het feit dat we gewoon heel trots op haar zijn, vroegen wij ons af waarom ze dit is gaan studeren en wat het haar heeft gebracht. 4 vragen aan Kim:

Waar ben je precies in afgestudeerd?
“De Postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar, een ca. 8 maanden durende opleiding van Behaviour Change Academy in samenwerking met Radboud Universiteit Nijmegen.”

Waarom ben je dit gaan studeren?
“Allereerst omdat ik gedragsverandering persoonlijk heel interessant vindt. Ik heb er mijn masterscriptie over geschreven, maar miste nog verdieping omdat dit niet de focus was van mijn studie (bachelor communicatiewetenschap, master persuasive communication). Dus ik wilde me er verder in verdiepen. Omdat ik denk dat het ontzettend relevant is. Ook voor 2Basics en veel van de trajecten die wij doen. Ik geloof dat het helpt om sterkere en meer effectieve cases te bouwen.”

 

 

Wat is voor jou de grootste learning/het meest leerzame van de studie?
“De studie biedt een heel praktische methode om kennis daadwerkelijk toe te passen op praktijkcases en slaat daarmee de brug tussen theorie en ‘wat kan ik hiermee in mijn eigen werk’? Een grote learning is toch wederom geweest hoe ontzettend complex gedragsverandering is. Dat wist ik, maar ik realiseerde me het niet altijd. Het is zo belangrijk om echt een goed begrip van je doelgroep en doelgedrag te hebben. Om te weten waar mensen staan en wat zij ervaren.”

Wat gaat het jou en je team brengen (voor jouw functie) binnen 2Basics?
“Een nieuwe kijk op de aanpak van complexe vraagstukken. Zowel in voorbereiding (doelgroepverkenning, het specificeren van de vraag en identificeren van de belangrijkste factoren) als in invulling en uitwerking (toepassing van technieken en rekening houden met weerstanden).”

>> Lees hier meer over de studie van Kim: Postacademische opleiding tot gedragsveranderaar

Typ en druk op Enter om te zoeken