fbpx
Terug naar News         |  

27-10-2016  |  Angela Hof

NOC*NSF WIL MILLENIALS BEHOUDEN VOOR SPORT

‘De skihelling’, zo wordt de NOC*NSF grafiek genoemd die de sportparticipatie in verschillende leeftijdsgroepen weergeeft. Van de jeugd van 5 t/m 18 jaar, sport ongeveer 75% minimaal vier keer per maand (NOC*NSF Sportdeelname Index, 2016). Maar vanaf de leeftijd van 12 jaar daalt het percentage sporters al behoorlijk  Andere zaken slokken dan steeds meer tijd op. Te vaak ten koste van de tijd die aan sport wordt besteed.

NOC*NSF klopte bij 2Basics aan met de vraag om de doelgroep 13-18 jaar op passende wijze te bereiken. Jongerencommunicatie is voor NOC*NSF een belangrijke sleutel om de 1,2 miljoen millennials te binden en te behouden voor sport.

Vanwege de sterke focus op online videocontent binnen deze doelgroep, is gekozen voor het concept van een zesdelige webserie waarin twaalf sporten onder de aandacht worden gebracht: SportSwap. Per aflevering worden twee sporters ‘geswapt’. Presentator Anoûl Hendriks maakt de doelgroep enthousiast voor sport. Social 1nfluencers, mediapartner van NOC*NSF als onderdeel van Sanoma/SBS, nam de productie van de webserie voor haar rekening.

SportSwap is in eerste instantie gemaakt voor de millennial. Maar het is voor NOC*NSF ook een tool om professionals en vrijwilligers in de sport te inspireren online content, waaronder vloggen door jongeren, in te zetten voor hun sportclubs, sportbond of gemeente. NOC*NSF gaat in de toolkit social media informatie opnemen over SportSwap en vloggen in het algemeen.

Benieuwd naar het resultaat? De eerste afleveringen van de webserie staan ondertussen online. Bekijk hier de afleveringen van SportSwap. De toolkit social media is vanaf november 2016 te bekijken.

Bekijk meer news en blogs

Typ en druk op Enter om te zoeken