fbpx
Terug naar eSports         |  

KNMV PRESENTEERT GAMERS EN GAAT VOOR DIGITALE WERELDTITEL

Een unieke combinatie, de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging gaat MotoGP esports talenten ondersteunen richting de WK MotoGP in Valencia. Het KNMV Dutch esports Team, het officiële esports Team van de KNMV, is afgelopen maand uitgebreid met Kees Teeuwen en Melvin van Wessel. Namens de bond nemen zij vanaf juli deel aan de WK kwalificaties.

De KNMV startte in maart een zoektocht naar eigen topgamers. Via de wervingscampagne The Ultimate Lap kregen Nederlandse gamers de kans om zich in het KNMV Dutch esports Team te racen, om kans te maken op plaatsing voor het wereldkampioenschap eMotoGP medio november in Valencia. In drie maanden tijd deden bijna 500 gamers een poging zich hiervoor te plaatsen.

De snelste 12 gamers werden uitgenodigd voor de scoutingsdag in Assen. Daar gingen zij nog één keer de strijd met elkaar aan, met als ultieme hoofdprijs een plek in de selectie voor het KNMV Dutch esports Team. Met snelle tijden en goede beoordelingen van de scouts wisten Kees Teeuwen (26, Zeist) en Melvin van Wessel (22, Winterswijk) zich te plaatsen, en mochten zij als eerste gamers in de geschiedenis het esports shirt van de KNMV aantrekken.

Patrice Assendelft, directeur van de KNMV, is trots op de nieuwe stap in esports: ‘Bij de lancering van The Ultimate Lap kregen we al veel positieve reacties van jonge motorfans. Waar esports voor ons een nieuw en spannend domein is, vinden jongeren het een hele logische uitbreiding van ons aanbod. Wij gaan Kees en Melvin optimaal begeleiden in aanloop naar de WK-kwalificaties. Het zou fantastisch zijn als een van deze gamers zich namens Nederland weet te plaatsen voor het wereldkampioenschap in Valencia.’

Half juli beginnen de kwalificaties voor het MotoGP esport Championship 2018, georganiseerd door MotoGP-organisator Dorna. De komende maanden zijn er acht momenten waarop gamers wereldwijd zich kunnen kwalificeren via online challenges. De snelste gamers plaatsen zich voor het MotoGP esport Championship 2018, in november in Valencia.

 

 

📷 Shot Up Productions

Bekijk meer news en blogs

Typ en druk op Enter om te zoeken