fbpx
Terug naar News         |  

09-05-2018  |  2Basics

#GIRLSGOGREEN: ONLINE ACTIVATIE VOOR MEER GROENTECONSUMPTIE

Jongeren eten te weinig groenten. Dat weten we eigenlijk wel, maar het is lastig om dit te veranderen. De kansen liggen niet zozeer bij het avondeten, want de meeste jongeren eten (bijna) elke dag een warme maaltijd. Juist snackmomenten en lunch kunnen het verschil maken.

Om Jongeren Op Gezond Gewicht te helpen de groenteconsumptie onder (in eerste instantie) meisjes tussen 12 en 21 jaar te verhogen, hebben wij hen geholpen bij het opzetten én uitvoeren van een online strategie om deze meisjes te bereiken en hen te inspireren om meer groente te eten.

De strategie om #GirlsGoGreen succesvol te maken bestaat uit een Instagram account, dat wordt support door twee influencers binnen de doelgroep: Sabrina Putri en Aimée van der Pijl. Deze twee YouTubers laten hun volgers (gezamenlijk 82K, voornamelijk meisjes in de doelgroep) zien hoe zij meer groenten eten in hun dagelijks leven vervlechten.

De in totaal 8 vlogs gaan over lifestyle onderwerpen die de doelgroep aanspreken, aangevuld met onder andere recepten, mukbangs en vergeten groenten testen. Om zo de betrokkenheid van meisjes bij dit onderwerp te vergroten. En om hen natuurlijk te inspireren zelf ook meer groenten te eten.

Deze week zal de eerste vlog online komen. Volg Girls_go_green op Instagram om te zien hoe de doelgroep wordt geactiveerd.

Bekijk meer news en blogs

Typ en druk op Enter om te zoeken