fbpx
Terug naar News         |  

06-07-2020  |  2Basics

6 VRAGEN OVER 2BASICS AAN STAGIAIRES SENNA EN STEF

Vorige week namen onze stagiaires Senna Bruin en Stef van Erp afscheid van 2Basics. Een stageperiode die achteraf uniek bleek door de uitbraak van het Corona virus. Vanaf maart werd de stage online en op afstand voortgezet. Voor ons extra bijzonder dat ze – ondanks het werken op afstand – hun stageperiode zo succesvol doorliepen. Maar hoe hebben zij zelf deze stageperiode ervaren? Wij vroegen ze het met de volgende 6 vragen:

 

Wat heb je geleerd?
Senna: “Ik heb geleerd om op jezelf kunnen te vertrouwen en om helemaal jezelf te zijn binnen een team en organisatie. Bij 2Basics mag je volop meedraaien in het team en op klanten. Hierbij leer je op jezelf en je kennis te vertrouwen en je open te stellen voor nieuwe situaties. Je behaalt op deze manier betere resultaten en je kan jezelf zo nog meer ontwikkelen!”

Stef: “Het meest belangrijke dat ik geleerd heb bij 2Basics, is dat ik nu beter weet waar mijn interesses liggen. Zo weet ik nu bijvoorbeeld dat ik enorm veel energie krijg van het meewerken aan maatschappelijke initiatieven.”

Waar ben je het meest trots op?
Senna: “Ik heb eigenlijk twee grote hoogtepunten binnen mijn stage. De eerste is het kennismakingsgesprek dat ik samen met Patrick met de CEO van de wereldwijde bloemenretailer FloraQueen voor de ‘Flower Up’ campagne heb mogen doen. Mijn tweede hoogtepunt is de BCA campagne met Team Liquid waar ik op mee mocht werken. Ik ben al een aantal jaar groot fan van deze esports organisatie en het was dan ook een droom die uitkwam voor mij.”

Stef: “Het meest trots ben ik toch wel op mijn eigen onderzoek dat ik tijdens mijn stageperiode opgezet en uitgevoerd heb. Ik heb de internationale esports markt in kaart gebracht en daarnaast ook enkele maatschappelijke initiatieven binnen deze wereld verder uitgelicht.”

Wat was je leukste moment?
Senna: “Mijn allerleukste moment tijdens mijn stage bij 2Basics, was het moment dat ik een persoonlijke boodschap kreeg van Tracy, Partner en Sponsorship manager bij Team Liquid. Ik had nooit durven dromen dat ik dat zou krijgen.

De leukste opdracht die ik heb mogen doen, was een opdracht voor new business. Ik moest een creatieve invulling geven aan een potentieel partnership tussen Nivea en Blizzard. Erg gaaf om te doen!”

Stef: “Ondanks dat ik het online moest doen, vond ik de eindpresentatie van mijn esports onderzoek het tofste wat ik gedaan heb. Ik mocht namelijk aan al mijn collega’s bij 2Basics laten zien wat ik gedaan gehad. Toen ik aan het einde van de presentatie louter positieve reacties kreeg, was ik dan ook super trots en blij.”

Wat zou je 2Basics mee willen geven?
Senna: “Probeer bij de stagiairs goed te kijken naar waar hun passies liggen. Ik merkte bij mijzelf dat alle campagne opdrachten rondom gaming en esports mij erg aantrokken en bijna vanzelf gingen. Hierbij werd mijn kennis over de gaming en esports wereld op een fijne creatieve manier toegepast waardoor ik soms net dat extra zetje kon geven. Door goed te kijken naar de interesses van de stagiairs, kan je hun kennis en inzet optimaal benutten.”

Stef: “Geef duidelijke richtlijnen. Aan het begin van mijn stage werd aangegeven dat ik aan 4 projecten zou mee gaan helpen. Uiteindelijk heb ik aan de helft van deze projecten niet meegeholpen en aan projecten die niet op lijst stonden heel veel gedaan. Deze onvoorspelbaarheid is aan de ene kant ook weer wat stage lopen bij 2Basics leuk maakt. Maar af en toe is het wel handig om te weten waar je aan toe bent.”

Hoe kwam je binnen en hoe ging je weg?
Senna: “Ik kwam binnen als iemand die het toch nog wel spannend vond om mee te draaien binnen een team op echte klanten. Gelukkig voelde ik me door de informele, gezellige sfeer binnen 2Basics al snel op mijn plek.

Ik heb mijn passie voor gaming en esports binnen veel maatschappelijke projecten toe kunnen passen, waardoor ik ook veel energie terug kreeg van het werk dat ik moest doen. Ik heb mij in het half jaar stage lopen bij 2Basics dan ook kunnen verbeteren in het onderzoek doen voor campagnes, het bedenken van nieuwe activaties en partnerships en het uitvoeren van activaties.

Mijn doel is om de beste esports marketeer te worden van Nederland en deze stage heeft zeker meegeholpen in het behalen van dit doel. Ik kan mijzelf nu sneller open stellen in nieuwe situaties en heb dan ook meer vertrouwen gekregen in wat ik allemaal (al) kan. Dit komt zeker van pas in de toekomst!”

Stef: “Ik kwam bij 2Basics binnen als een jongen die nog niet wist wat werken binnen een professionele marketingorganisatie nou eigenlijk inhield en of ik dit werk leuk vond. Doordat ik super diverse taken heb mogen doen heb ik nu een veel beter beeld van de marketingwereld en diens beroepsrollen. Ik weet een stuk beter waar in deze wereld mijn interesses liggen en waar niet. Dus hoe ga ik nu uiteindelijk weg bij 2Basics? Als een jongen die zijn doelen behaald heeft en een hele leuke en leerzame tijd bij zijn eerste stagebedrijf gehad heeft!”

Mag 2Basics jou in de toekomst bellen?
Senna: “Jazeker!”

Stef: “Jazeker.”

Typ en druk op Enter om te zoeken