fbpx
Terug naar News         |  

12-02-2019  |  2Basics

(SPORT)DROMEN WORDEN WERKELIJKHEID

Voor een aanvraag bij de Vriendenloterij hebben we vanuit 2Basics een concept ontwikkeld en ingediend voor de Esther Vergeer Foundation, Deze foundation bestaat dit jaar 15 jaar en daar willen we graag op een bijzondere manier aandacht aan schenken.

Met het ontwikkelde concept ‘Sportdromen’ inspireren we kinderen met een handicap en hun ouders en laten we zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van sport. We brengen straks 15 dromen in beeld door verschillende bekende fotografen om te komen tot een mooie expositie die door het land zal trekken om ook anderen te inspireren.

De aanvraag is nu toegekend en we krijgen van de Vriendenloterij 178.000 euro om dit concept te realiseren. Lees hieronder het persbericht over dit mooie nieuws.

—————————————–

Tijdens de uitzending van 5 uur LIVE werd Esther Vergeer, founder van de Esther Vergeer Foundation, verrast met een cheque van de Vriendenloterij. De cheque van € 178.000 is bestemd voor het project SPORTDROMEN van de Esther Vergeer Foundation.

De Esther Vergeer Foundation zet zich in om kinderen met een lichamelijke beperking ‘gewoon’ te laten sporten op een vereniging; net als ieder ander kind! In 2019 bestaat de Esther Vergeer Foundation 15 jaar. In het kader van het 15 jarig bestaan gaat de Esther Vergeer Foundation niet alleen haar droom maar vooral ook de SPORTDROMEN van de kinderen uit de projecten delen met het grote publiek. Doel van SPORTDROMEN is het inspireren van ouders en gehandicapte kinderen en laten zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van sport.

Esther Vergeer: “Hoe mooi is het dat we dankzij de deelnemers van de Vriendenloterij 15 sportdromen van kinderen met een handicap op een unieke wijze in beeld kunnen brengen, met als doel nog veel meer kinderen met een lichamelijke beperking de kans te geven te gaan sporten!”

Vijftien kinderen; één kind per jaar dat de foundation in 2019 bestaat. In beeld gebracht door bijzondere fotografen. Waaronder Monique Velzeboer (Olympisch Kampioen shorttrack, sinds 1993 levend met een dwarslaesie), fotografe Mathilde Dusol (dé fotograaf van Paralympic TeamNL en moeder van een kindje met een handicap) hebben al toegezegd mee te willen werken. De foto’s laten de mogelijkheden, het plezier en het belang van sport van de beelden af spatten, ter inspiratie en motivatie van kinderen en ouders.

Deze 15 beelden vormen samen een expositie met een centrale boodschap: “durf te dromen”; denk niet in beperkingen, maar in kansen. Immers de Esther Vergeer Foundation realiseert met haar projecten in het land, dat kinderen met een lichamelijke beperking, zelfstandig en zelfredzaam worden en het aandurven om te dromen over hun toekomst en de kansen die voor hen in het verschiet liggen.

De unieke expositie opent spectaculair in een groots, aansprekend museum. De ‘SPORTDROMEN’ gaan daarna als reizende tentoonstelling langs op 15 locaties: revalidatiecentra en ziekenhuizen. De expositie vormt per locatie aanleiding voor een bijbehorend SPORTDROOM-event: naast het onthullen van de expositie, organiseert de foundation sportevents voor kinderen, inspiratiesessies voor ouders. De reizende tentoonstelling zorgt tevens voor een duurzame relatie met de aanwezige zorgprofessionals en relevante stakeholders.

Miljoenen voor gezondheid en welzijn in Nederland

De schenking aan Esther Vergeer Foundation is bekendgemaakt in de aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de VriendenLoterij dat op 11 februari plaatsvindt in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Dankzij de deelnemers aan de VriendenLoterij gaan er dit jaar weer miljoenen naar goede doelen die zich inzetten voor welzijn en gezondheid in Nederland. De VriendenLoterij steunt inmiddels meer dan 50 (gezondheid)fondsen en organisaties die een extra steuntje in de rug geven aan mensen die dat nodig hebben om mee te doen in de

samenleving. De deelnemers hebben ook de mogelijkheid om organisaties en clubs te steunen waar zij zich mee verbonden voelen. Deelnemers spelen op die manier inmiddels al mee voor meer dan 3.300 clubs, verenigingen en stichtingen. Zo leveren zij direct een bijdrage aan de samenleving.

Op het Goed Geld Gala onthult de VriendenLoterij het totaalbedrag dat zij in 2019 kan schenken en hoe zij dit bedrag verdeelt. Ook verrast de Loterij goede doelen met een extra schenking voor een bijzonder project of baanbrekend initiatief.

Margriet Schreuders, Hoofd Goede Doelen VriendenLoterij: “We zetten ons in voor maatschappelijke initiatieven op het gebied van welzijn en gezondheid. Hiermee geven we mensen die dat goed kunnen gebruiken een steuntje in de rug. Samen maken we zo de samenleving aangenamer en beter.”

Typ en druk op Enter om te zoeken