fbpx
Terug naar News         |  

20-05-2020  |  2Basics

“DAT DIT PARTNERSCHAP NU WORDT BEKLONKEN VOELT ECHT ALS EEN EERSTE MEDAILLE.”

Twintig gezondheidsfondsen hebben hun krachten gebundeld in de Gezonde Generatie. De ambitie is de gezondste generatie van de wereld in 2040. Zowel fysiek, als sociaal en mentaal. Deze ambitie van twintig gezondheidsfondsen wordt vanaf vandaag ook omarmd door NOC*NSF. Een bundeling van krachten mogelijk gemaakt door Nederlandse Loterij. Deze unieke samenwerking werd geïnitieerd door 2Basics. Oprichter Ruben Houkes vertelt meer over deze samenwerking:

Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?

“2Basics is gevraagd om mee te doen met een pitch. Normaal voelen wij daar niet veel voor. Maar de SGF als vertegenwoordiger van 20 gezondheidsfondsen past heel goed bij ons als bureau. Maatschappelijke impact zit in hun dna. Onze strategie leunde op twee pijlers. Richt je op die groep waar je nog veel winst kan boeken. En verbind je aan een vehikel wat altijd rijkheid in zich heeft en waarmee je communicatiekracht groter wordt. TeamNL is natuurlijk geweldig. De sporters als voorbeelden, inspiratie, motivatie. Maar zeker ook hun kwetsbaarheid is prachtig. Wij kunnen hen als voorbeeld gebruiken om stappen te maken op weg naar de gezondste generatie in 2040.”

Wat maakt deze samenwerking uniek?

“Nog nooit werkten zoveel fondsen samen om op één ambitie. Dat is al uniek.
Dat de 20 fondsen maatschappelijk partner worden van NOC*NSF en met TeamNL deze ambitie omarmen is nog nooit vertoond. Uniek maakt het dat de Nederlandse Loterij met hun bijdrage de samenwerking mede tot stand heeft gebracht.
Dus drie partijen brengen nu top- en breedtesport, sport en gezondheid samen.”

Wat wordt de rol van 2Basics?

“2Basics is als bureau van SGF betrokken bij strategie, creatie en activatie. Gericht om op een positieve manier de doelgroep vmbo te activeren.”

Waar ben je het meest trots op?

“Tot nu toe is het een zeer intensief traject geweest om drie partijen, met allen een best grote achterban, op een waardevolle manier samen te brengen.
Iedereen voelt de ambitie, snapt waar het heen moet. Maar ga het maar eens doen met elkaar. Dat dit partnerschap nu wordt beklonken voelt echt als een eerste medaille. Maar de ambitie is veel groter. We gaan nu pas beginnen.”

~ MEER LEZEN? Lees hier het nieuwsbericht over de Gezonde Generatie ~

Typ en druk op Enter om te zoeken