fbpx
Terug naar Cases         |  

BLOOD CENTERS OF AMERICA – FIRST BLOOD SAVE LIVES

Casenaam

First Blood Saves Lives

Opdrachtgever

Blood Centers of America

Achtergrond

Donoren werven om plasma te doneren in ruil voor een gratis skin in het game spel League of Legends. Het klinkt misschien wat onwerkelijk, maar het is 2Basics gelukt om een uniek partnership op te zetten tussen Blood Centers of America (BCA) en Riot games, de grootste game publisher ter wereld. Via de grootste League of Legends-competetie (LCS), is een oproep aan miljoenen Amerikaanse gamers gedaan om plasma te doneren.

CCP
Zolang nog niet iedereen is gevaccineerd en er nog geen behandeling is voor COVID-19, is er behoefte aan convalescent plasma. Mensen, vooral jongeren, die besmet zijn geraakt met het virus beschikken namelijk over belangrijke antistoffen. Deze antistoffen bevinden zich in plasma en kunnen bij huidige coronapatiënten worden ingezet om bij te dragen aan hun herstel. Dit plasma wordt ook wel CCP genoemd: convalescent plasma.

Doelgroep

Jongeren (18 – 34) die het spel League of Legends spelen en volgen via verschillende streams & communities.

Idee

Op 5 maart 2021is de campagne First Blood Saves Lives, van start gegaan. Net als de LCS in Amerika. Elk weekend worden de competities gestreamd en door duizenden mensen bekeken. Een fantastische en unieke plek om de doelgroep te bereiken en op te roepen. First Blood Saves Lives. Donate plasma now.

First Blood is een bekende term binnen League of Legends: de eerste kill in elke game wordt de ‘first blood’ genoemd. Gedurende de campagne, verschijnt er bij elke first blood een banner met ‘First Blood Saves Lives. Donate plasma now’. Via de website ccp.gg kunnen kijkers een blood center vinden en zich registeren om te doneren.

Donoren krijgen bovendien gratis K/DA ALL OUT Kai’Sa. Dit is een karakter in het spel inclusief een bijbehorende skin. Een gewild item, zo blijkt uit de registraties die in maart reeds zijn ontvangen.

Doel campagne

Het doel van de campagne is meervoudig. Enerzijds is het doel om bloeddonatie in de breedste zin onder de aandacht te brengen. Daarbij is het specifiek het doel dat zoveel mogelijk jongeren weten dat wanneer zij besmet zijn geweest met COVID-19, ze anderen kunnen helpen bij hun herstel door plasma te doneren. Met als uiteindelijk doel natuurlijk dat zij, als zij COVID-19 hebben gehad, dus een afspraak maken bij hun blood center om plasma te doneren.

Anderzijds onderstreept de campagne ook nogmaals het brede belang van bloeddonatie: altijd, voor iedereen, in elke vorm. Daarom worden jongeren die op de website belanden maar geen plasma kunnen doneren erop gewezen dat reguliere bloeddonatie altijd hard nodig is en hier dagelijks vele levens mee worden gered.

👉 Bekijk hier het persbericht

Media

Bekijk meer werk

Typ en druk op Enter om te zoeken